Felhasználható: Cefre, must, bor kénezésére, csírátlanítására. Élelmiszeripari tartósítószerként, antioxidánsként.
Alkalmazás és adagolás cefre kénezésekor: Cefre kénezésekor a káliummetabiszulfitot a darált cefrére szórjuk, vagy darálás közben azt folyamatosan adagoljuk, majd elkeverjük. A szőlő, illetőleg a cefre állapota alapján 5-15 g káliummetabiszulfitot adagolunk 100 kg cefréhez.
Alkalmazás és adagolás must és bor kénezésekor: A szükséges mennyiségű káliummetabiszulfitot kevés mustban vagy borban oldjuk fel, majd adjuk közvetlenül hozzá. egészséges, édes musthoz: 10 g/hl kissé rothadt termés esetén: 15 g/hl rothadt termés esetén: 20 g/hl friss musthoz szállításkor: 30 g/hl borok gyenge kénezésekor: 10 g/hl borok közepes kénezésekor: 20 g/hl borok erős kénezésekor: 30 g/hl Alkalmazás és adagolás zöldség és gyümölcs tartósításakor Zöldség és gyümölcs tartósításakor a szükséges - 2-3 g/5 liter felöntőlé - káliummetabiszulfitot az ecetes vagy cukros lében oldjuk fel. A káliummetabiszulfitot forró vízbe tenni nem szabad.